Kosmetisk akupunktur

Kosmetisk akupunktur er en hudpleiemetode med lange tradisjoner fra kinesisk medisin og akupunktur. Rynker, fine linjer dannes naturlig med økt alder, men sykdommer, livsstil og stram og anspent muskeltur kan også bidra til dette. Selv om rynker og linjer med økt alder, kan kosmetisk akupunktur minske denne utviklingen.

Små nåler settes i spesifikke punkter i ansiktet for å stimulere til økt sirkulasjon av blod og nydannelse av kollagen og elastin. Sirkulasjon av blod og nok kollagen og elastin er viktig for at huden skal holde seg smidig og ha en naturlig glød. Behandlingen vil også få muskulaturen i ansiktet til å slappe mer av, noe som igjen vil minske dannelsen av linjer og rynker og gi ansiktet et mykere utseende.

Første konsultasjon

Før behandlingene settes i gang utføres en fullverdig utspørring av din generelle helse og livsstil med bakgrunn i kinesisk medisinsk teori og diagnostisering. Denne informasjonen sammen med kartlegging av hvor linjer og rynker er dannet, hudens farge og glød danner grunnlaget for behandlingen som skreddersys for din tilstand.

Hva sier kinesisk medisin om hud og hvordan denne kan bedres?

Huden er kroppens største organ, og påvirkes av livsstil, kosthold, drikke, sykdommer, stress og vår generelle helse. I følge kinesisk medisin næres huden spesifikt av lunge og tykktarm, noe som bekrefter at også vårt kosthold og om vi røyker påvirker huden. For god sirkulasjon og næring til huden i ansiktet må også kroppen vår ha tilstrekkelig med Qi og blod. Qi og blod er begreper brukt i kinesisk medisin for blant annet å beskrive ulike prosessene i kroppen. Blod nærer, fukter og gir huden fylde og glød, mens Qi er sirkulasjon og beveger blod rundt i kroppen.

Tegn på nedsatt sirkulasjon av qi og blod kan vise seg som blek hud med redusert glød. Ved nedsatt Qi sirkulasjon kan det oppstå hevelser i ansiktet, hovne eller poser under øynene. Andre tegn kan være uren hud og utbrudd av kviser rundt eggløsning og menstruasjon. Årsakene til nedsatt qi og blod kan variere. Derfor er behandlingene tilpasset din tilstand.

Hva kan jeg forvente av behandlingene?    

Kosmetisk akupunktur setter i gang sirkulasjonen til huden i ansiktet, som gir resultater som varer. Du vil etter behandlingene se at huden din får mer glød og fine linjer og rynker minskes. Du vil kjenne et velbehag og føle deg bedre generelt da behandlingene også tar hensyn til din generelle helse for å optimalisere resultatene. Mer glød og friskere hud vil kunne ses allerede etter 2-3 behandlinger. Antall behandlinger for redusering av linjer og rynker kan variere noe, men fra 5-10 behandlinger bør beregnes. Etter dette holdes huden ved like med en behandling med 4-8 ukers mellomrom.

Hvem passer dette for?

Kosmetisk akupunktur er en skånsom behandling som passer for de fleste. Ta kontakt hvis du har spørsmål om dette passer deg og din hud.

Dette er behandlingen for deg som ønsker en
naturlig,vakker og sunn hud