Anette Koppang

B.Ac (Hons),M.Sc. Helse og empowerment

anette-koppang-akupunktørDu kan kontakte Anette Koppang direkte på:
E-post: anette@holtegatenakupunktur.no
Tlf: 22 44 72 76 eller mobil: 91303049
Anette er tilgjengelig på instituttet: man- tirsd – onsd -fred.

Anette har 34 års erfaring innen akupunktur og kosthold og etablerte Holtegaten akupunktur i 1981. Hun fullførte bachelorgrad i akupunktur (1978-1981) ved International College of Oriental medicine, East Grinstead, England. Graden ble internasjonalt bekreftet etter, degree of bachelor of science ved Brighton universitet, England i 2006.

Anette er gründer av Norsk akupunkturskole i 1984 og hovedlærer frem til 2013. Fra 2007- 2013 var hun studierektor og bidro aktivt til at skolen fikk godkjent bachelorgrad i akupunktur, som da skiftet navn til Akupunkturhøyskolen. Den ble kjøpt opp av Campus Kristiania i 2011 som fortsatt tilbyr bachelorgrad i akupunktur. Anette var hovedlærer og faglig ansvarlig for etablering av kurs i fødselsakupunktur for jordmødre ved Akupunkturskolen i 1996. Hun underviser fortsatt på disse kursene. Det tilbys i dag akupunktur under fødsel på de fleste sykehusene i Norge. Hun underviste for jordmødre i Sveits og gjennom faglig samarbeid ble kurs i fødselsakupunktur etablert i Sveits 2002. Anette har videre vært foredragsholder på større nasjonale og internasjonale kongresser.

Anette erfarte tidlig at mange pasienter fikk hjelp med ulike plager som de hadde hatt fra barnsben av. Hun tok derfor videreutdannelse for å behandle barn i 1986, England.

I 1988 videreutdannet hun seg, advanced kurs i akupunktur, ved Nanjing university, Kina. Siden 1988 har hun nesten årlig vært i Nanjing alene og tilrettelagt månedlig opphold for studenter på universitetet i Nanjing , et av de største i Kina, som en del av deres utdannelse på Akupunkturhøyskolen.

I 1994 fullførte Anette et to års kurs i kinesisk urtemedisin ved Anglo-Dutch institute for oriental medicine, Nederland.

Anette er opptatt av å forebygge helse ved hjelp av akupunktur og kostholdsveiledning, spesielt for mennesker med kroniske sykdommer. I 2015 tok hun mastergrad i Helse og empowerment ved høyskolen i Oslo og Akershus. Masteroppgaven med tittel «å bli sin egen kostholdsveileder» er forankret i hvordan mennesker med lupus (SLE), en autoimmun sykdom , kan endre sin livssituasjon etter kostholdsveiledning basert på tradisjonell kinesisk medisin.